Już dłuższy czas szukam takich sprężyn poza ASO i generalnie widzę, że to ciężki temat.
Może ktoś się orientuje gdzie można kupić takie sprężyny w rozsądnej cenie? Szukałem i pisałem do forumowych dealerów części ale póki co nic... Ostatnio w dziale giełda pojawiali się chętni na taki zakup, więc może zorganizujemy jakiś zakup grupowy, nawet z ASO?
Pzdr
edit:
Chyba, że ktoś poleci inne springi od -10 do -20 względem serii? -30 nie wchodzą niestety w gre...
seryjne springi z Leo 1M TopSport dają -15mm/-20mm w zależności od silnika. może na forum LC daj ogłoszenie. ja kupiłem u nich, będę montował na dniach.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
krzysiek13, jak poczytałem na forum LC co tam maja pozakładane, to nasze zmodzone Octy mogą się schować w trawie. nie mówię, że na pewno, ale czy zestaw był z jednej firmy :?:
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
seryjne springi z Leo 1M TopSport dają -15mm/-20mm w zależności od silnika. może na forum LC daj ogłoszenie. ja kupiłem u nich, będę montował na dniach.
No własnie obawiam się, że przy silniku benzynowym zostane w punkcie wyjscia...
Michal_ts napisał/a:
-30 nie wchodzą niestety w gre...
Fakt, trzeba uważać na krawężniki parkując przodem. :| Ale się przyzwyczaiłem już
Gdyby nie to, że ostatnio poruszam się sporo po mazurach, to spokojnie brałbym -30 np Eibacha i byłoby bez kombinacji.
Michal_ts, nie przesadzaj z tą masą, tym bardziej, że moje springi były w Leo I TS 1.8T i tam było ok. - 10-15mm. jak kolega skończy obecną robotę /G IV/, to moja Octa jest następna na warsztat. cyknę fotki przed i po, będzie wiadomo co to daje.
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz